back to top

Mladi talenti u akciji: Treći “Summer Cup” košarkašica u Neumu

Škola košarke Neum je domaćin trećeg po redu “Summer Cupa” za košarkašice ovog ljeta. Organizator ovog značajnog sportskog događaja je uspješno okupio impresivan broj talentiranih mladih sportašica, uključujući ekipe ŠK Neum, ŽKK Posušje, ŽKK Brotnjo Čitluk, ŽKK Ragusa Dubrovnik i ŽKK Sea Stars Tivat.

Rezultati prvog dana natjecanja

Prvi dan turnira obilježile su uzbudljive utakmice i vrhunska košarka. Škola košarke Neum je u grupi A ostvarila pobjede protiv ŽKK Brotnjo Čitluk (32:23) i ŽKK Posušje (23:13), dok je ŽKK Posušje također pobijedio ŽKK Brotnjo Čitluk (32:16).

U grupi B, ŽKK Ragusa Dubrovnik je dominirala protiv ŽKK Posušje (60:28), ali je ŽKK Sea Stars Tivat iznenadio Ragusu Dubrovnik (42:35) te pobijedio Posušje uvjerljivo sa 48:26.

Raspored današnjih utakmica

Danas se očekuju napeti mečevi:

  • Utakmica za 5. mjesto: ŽKK Brotnjo Čitluk vs. ŽKK Posušje 2 – 08:00
  • Utakmica za 3. mjesto: ŽKK Ragusa Dubrovnik vs. ŽKK Posušje – 09:00
  • Finale: ŽKK Sea Stars vs. Škola košarke Neum – 10:00

Važnost turnira za Neum i razvoj djece

“Summer Cup” u Neumu nije samo sportsko natjecanje, već ključan događaj za promociju sporta, zdravog načina života, socijalnih vještina, timskog duha i discipline među mladima. Ovakvi turniri pružaju priliku mladim sportašicama da pokažu svoj talent, natječu se s vršnjakinjama iz drugih klubova te stvore nova prijateljstva.

Za Neum, ovo je prilika za isticanje na sportskoj sceni, privlačenje posjetitelja i turista te promociju sportskog duha i ljepota ovog mjesta. Investiranje u sportske događaje kao što je “Summer Cup” doprinosi razvoju lokalne zajednice, potiče mlade na bavljenje sportom i promovira zdrav način života.

Izvor: ( neum.online / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO