back to top

Ministri Crne Gore i Albanije: Ekstremne vrućine uzrok nestanka struje

Čelnici ministarstava energetike Crne Gore i Albanije istakli su preopterećenost sustava kao razlog nestanka struje u petak u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini te dijelovima Hrvatske i Albanije zbog ekstremno visokih temperatura.

Distribucija električne energije je povezana diljem Balkana, pa su bez struje u petak poslije podne ostali Crna Gora, BiH, Albanija te veći dio hrvatske obale.

Crnogorski ministar energetike je naveo da je prekid opskrbe uzrokovan naglim porastom potrošnje električne energije zbog visokih temperatura i toplinskog opterećenja sustava.

– To se samo moglo očekivati u ovakvoj vrućini, izjavila je Reutersu Gentiana, 24-godišnja studentica iz Podgorice. Temperature su dostigle 40 stupnjeva Celzija u cijeloj jugoistočnoj Europi.

Struja i wifi mreža su bile prekinute oko 13 sati, potvrdili su dužnosnici i korisnici društvenih mreža, prenosi Reuters. Dobavljači u četiri zemlje su najavili obnavljanje opskrbe do sredine poslijepodneva, a većina struje je bila vraćena do večeri, javlja HINA.

 

Ministri Crne Gore i Albanije su izjavili da su ekstremne vrućine bile uzrok nestanka struje, objavljeno na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO