back to top

Još nije kasno: Povrće koje možete posaditi u junu

Ljetnji kupus 

Sorte ljetnjeg kupusa mogu osigurati ovo povrće tokom cijele godine i o njima se lako brine. Razmaknite ga na 37 cm jedan od drugog, s 30 cm između redova kao dio vaših ideja za vrt. Pazite da ne uzgajate kupus na istom mjestu na kojem ste ga prošle sezone uzgajali.

Zasadite ljetnji kupus na vrlo čvrstom tlu, s dosta odležanog komposta. Uklonite kupusne leptire i gusjenice i zaštitite biljke mrežama. Također pokušajte s pratećom sadnjom kako biste štetočine držali dalje od vaših usjeva kupusa.

Rotkvice

Sada kada je prošla opasnost od mraza i kada se zemlja zagrijala, možete ubaciti sjeme rotkvice u zemlju. Svojim hrskavim i jakim ukusom, rotkvice su divan dodatak ljetnjim salatama. Lako je naučiti kako uzgajati rotkvice, a neke od sorti možete ubrati u roku od samo nekoliko tjedana od sjetve.

Cikorija

Svestrana salata, čiji listovi se mogu kuhati ili jesti sirovi, cikorija ima divno hrskave i delikatno gorke listove koji imaju karakterističan ukus. Sjeme vrste cikorije možete sijati na otvorenome, izravno u dobro pripremljeno, slobodno drenirano zemljište na sunčanom mjestu u lipnju. Posijte sjeme na dubinu od 1,5 cm ili posadite u redove na 30 cm jedan od drugog. Ukusni usjevi prispijevaju od kasnoga ljeta do jeseni.

Zelena salata 

Svježe ubrani listovi zelene salate su mnogo ukusniji od opcija kupljenih u trgovini. Zelenu salatu možete sijati izravno u svom povrtnjaku. U stvari, zelena salata se može sijati od sredine proljeća i tijekom cijeloga ljeta pa u njoj možemo uživati veći dio godine Za kontinuiranu berbu, uberite vanjske listove i ostavite unutarnje da rastu.

Objava Još uvijek nije kasno: Povrće koje možete posaditi u lipnju pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO