back to top

Iza “crnjaka iz Imockih” stoji Hercegovac

Konačno otkriveno: Hercegovac je osoba koja stoji iza popularne stranice Imocki crnjaci!

Kultna stranica koja se sada naziva Imocki 2.0, zbog nedavnog gubitka originalne stranice sa skoro 170.000 pratitelja, vratila se jača nego ikad.

Za samo dva i po mjeseca uspjeli su povratiti 23.000 vjernih fanova koji su žudili za njihovim dosjetkama i pričama, posebno oni iz imotskog Autopoduzeća – čak 470. Tu su i vicevi o Posušanima, Makaranima, Triljanima, Sinjanima…

Niko nije znao ko tačno svakodnevnim objavama zabavlja toliki broj ljudi, bez obzira da li su iz Dalmacije ili Hercegovine, ili čak šireg područja.

Radi se o 35-godišnjem Josipu Bašiću iz Hercegovine, dok mu supruga Ivana, rodom iz Runovića, pomaže u vođenju stranice.

“Stranicu sam pokrenuo 2012. godine s ciljem da stvorim nešto pozitivno za naš grad i okolinu, kako bih humorom mogao uljepšati ljudima dan, ali istovremeno želeći biti originalan”, izjavio je Josip za Slobodnu Dalmaciju.

Spoj Hercegovca i Imoćanke definitivno je dobitna kombinacija, a Josip, koji je visoki član imotskog Komunalnog društva i stručnjak javne uprave, kaže da mu je cilj bio prikazati svakodnevni život s dozom ironije i sarkazma, što je uspio u potpunosti.

Josipova supruga Ivana smatra da bi sve to moglo jednog dana biti i inspiracija za knjigu.

“Mislim da bi Josip želio sve te zabavne priče, razgovore među našim ljudima, taj narodni humor, jednog dana objaviti i donijeti na svjetlo dana”, rekla je za medije.

Činjenica da iza “Imockih crnjaka” stoji Hercegovac prvi put se pojavila na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO