Biskup Palić podijelio sakrament potvrde u župi Hutovo

Danas je bilo svečano u župi Krista Kralja u Hutovu, gdje je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski msgr. Petar Palić udijelio sakrament potvrde samo jednom krizmaniku, Nikoli Bogdanu, piše RTV HB.

Na početku homilije biskup Palić je rekao: ““Inače svoje obraćanje počinjem sa ‘dragi krizmanici’, a ovdje moram reći ‘dragi krizmaniče’, međutim to neka ne obeshrabri ni krizmanika ni ovu malu župnu zajednicu jer i Krist je svoje javno djelovanje započeo s dvojicom, dok nije došao do 72 sljedbenika pa sve do danas”.

Na kraju misnog slavlja hutovski župnik je izrazio zahvalnost ističući kako je ovo već treći Biskupov posjet župi Hutovo što svjedoči o brizi za ovu malu, ali postojanu župu Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Današnji jedini hutovski krizmanik Nikola Bogdan je četvrto, najmlađe dijete Božidara i Ružice Bogdan iz Hutova, a za krizmanog kuma je odabrao Dragana Jurkovića, načelnika općine Neum.

Hutovski župni zbor je i danas nastupio u punom sastavu i tako, uz pratnju i ostalih vjernika koji su napunili župnu crkvu, potvrdio da ova župna zajednica, koja je prije nedavno obilježila 50 godina postojanja, i dalje živi i svjedoči svoju katoličku vjeru.

Objava Biskup Palić udijelio sakrament potvrde u župi Hutovo pojavila se prvi puta na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO