back to top

Župnik iz Bugojna sastavio pismo policiji: Incidents se često dešavaju tokom katoličkih svetkovina, osjećamo se uznemireno

Župnik Župe sv. Ante Padovanskog u Bugojnu, fra Ivan Pilić, je podnio žalbu načelniku lokalne policije zbog incidenta koji se dogodio tokom proslave Tijelova.

On je upozorio na skupinu mladića “vjerojatno maloljetnih”, koji su uznemiravali vjernike “neprimjerenim dobacivanjima i uzvicima: Tekbir!!!”. Taj uzvik na arapskom znači Alah je velik.

Prema fra Ivanovim riječima, ovo nije bio izolirani slučaj, jer su se, kako je naveo, “i ranije događale slične stvari: tijekom proslave Božića, Uskrsa i Sv. Ante”. U nekim slučajevima su čak zapaljeni kontejneri, zbog čega je župa postavila kamere.

“S obzirom na ratna stradanja Hrvata katolika u Bugojnu, ovakvi neugodni događaji izazivaju uznemirenost, nelagodu pa čak i strah kod velikog broja katoličkih vjernika”, izjavio je katolički župnik.

Navodeći da takvi incidenti stvaraju osjećaj “da nismo dobrodošli u vlastitom gradu”, pozvao je nadležne institucije, odgojno-obrazovne ustanove i vjerske zajednice da poduzmu mjere kako bi se osigurala sigurnost svih.

“Ovim putem službeno molimo policijske strukture da budu pažljivije tijekom vjerskih proslava, posebno za blagdan Sv. Ante 13. lipnja, kada naša župa slavi svog nebeskog zaštitnika i očekuje dolazak brojnih vjernika”, napisao je fra Ivan.

Objava Župnik iz Bugojna pisao policiji: Na katoličke svečanosti redovito dolazi do incidenata, osjećamo se uznemireno pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO