back to top

Zoran Galić, zamjenik direktora SIPA-e, trebao biti uhićen, navodno pobjegao u Hrvatsku.

U ponedjeljak, 8. srpnja, pomoćnik zapovjednika Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago su lišeni slobode na naredbu Tužiteljstva BiH zbog organiziranog kriminala, nedozvoljenog prometa trošarinskih proizvoda, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i drugih kaznenih djela.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske provodi istragu, dok je u procesu lišenja slobode angažirana i Državna agencija za istrage i zaštitu – SIPA.

Zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić je također upleten u istraživanje zbog sumnje u primanje dara i drugih oblika koristi te zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

Avaz je ranije izvještavao da je Galić pobjegao u Hrvatsku dok je navodno bio na bolovanju. Sve se još uvijek provjerava.

Postoje indicije da je nepoznata osoba iz navedenih institucija obavijestila osumnjičenog Zorana Galića o istrazi i planiranim mjerama protiv njega, što predstavlja krivično djelo povrede tajnosti postupka, te će Tužiteljstvo BiH, u saradnji sa domaćim i međunarodnim partnerima, sprovesti istragu radi identifikacije i adekvatnog procesuiranja ove osobe.

Galić je nakon dobivenih informacija ilegalno prešao granicu Bosne i Hercegovine i pobjegao u Hrvatsku, gdje se trenutno nalazi.

Istraživanje korupcije visoke razine se nastavlja sa podrškom EUROPOL-a, kako je saopćeno iz Tužiteljstva BiH.

Više informacija potražite na: bljesak.info

Vijest o Zoranu Galiću, zamjeniku direktora SIPA-e koji je trebao biti uhićen, navodno pobjegao u Hrvatsku, prvi puta se pojavila na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO