Znate li da pomoćnik izbornika hrvatske vaterpolo reprezentacije Tucka, Jure Marelja ima livanjske korijene?

Jure Marelja (Šibenik, 1. travnja 1980.), hrvatski vaterpolist i vaterpolski trener. Sin košarkaša Željka Marelje, kapetana momčadi Šibenke koja je bila državni prvak 1983. godine.
Životopis

Rodio se je u Šibeniku, u kojem je završio osnovnu i srednju školu. U Splitu je diplomirao pravo.

Vaterpolom se bavi od 1994. godine.Iako iz košarkaške obitelji, otac i sestra bili su košarkaši, Jure je izabrao vaterpolo. Jedan od razloga bio je što je tih godina vaterpolo bio hit u Šibeniku, i građani su se divili igri i rezultatima momčadi s Vrbičićem, Šupom, Tuckom, Komadinom, Perčinićem i inima.

Kao junior sa Solarisom osvojio je hrvatski kup. 1998. je zaigrao za prvu momčad Solarisa, u kojem je ostao do 2003. godine. Potom je igrao za POŠK, Mornar, Jug, kazanjski Sintez (finalist ruskog prvenstva i kupa te Eurokupa), zatim se iz Rusije vratio u Hrvatsku, u splitski Jadran. Zadnji klub u kojem je igrao bio je ukrajinski Dinamo iz Lavova u kojem je osvojio ukrajinsko prvenstvo i kup.

U vaterpolu je kao igrač bio 22 sezone. 2019. godine se s navršenih 39 godina oprostio od igranja. Potom se dao u trenerske vode. Već godinu poslije postao je trenerom matičnom kluba, šibenskog Solarisa.

Sezone 2022./23. pozvali su ga iz splitskog Jadrana, koje je te sezone odveo do prvog naslova prvaka u neovisnoj Hrvatskoj.

livnovine.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO