back to top

ŽKK Posušje: Poznati raspored utakmica polufinalnog turnira za prvakinje BiH

Polufinalni turnir za prvakinje Bosne i Hercegovine u mladim kategorijama košarkašica održava se u Posušju ovog vikenda, 1. i 2. lipnja. Domaćinstvo su dobile posuške ekipe mlađih kadetkinja i juniorki.

Na turniru u Posušju, pored domaćih igračica, učestvuju ekipe Play-off Sarajevo i Lider iz Gradiške u kategoriji mlađih kadetkinja, dok u juniorskoj kategoriji stižu ekipe Jedinstvo iz Tuzle i Orlovi iz Banja Luke. Utakmice su zakazane za subotu i nedjelju, a pobjednik će direktno osigurati plasman na finalni turnir i borbu za državnu medalju.

„Naše košarkašice će imati priliku da odigraju dvije utakmice u mlađim kategorijama. Ukoliko postignemo dobre rezultate i osvojimo prvo mjesto, plasirat ćemo se na finalni turnir u Skenderiji u Sarajevu i osigurati državnu medalju. Ovo je prilika da naša ekipa ostvari uspjeh pred domaćom publikom“, izjavili su iz Ženskog košarkaškog kluba Posušje.

Objava ŽKK Posušje: Poznati termini utakmica polufinalnog turnira za prvakinje BiH pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO