back to top

“Zimski grad” Konjic: Bend generacije&solisti Anida Šoljić, Samir Alebić i Hamza Sokolović održali koncert

Večeras je, nakon pauze za novogodišnje praznike, nastavljen program manifestacije „Zimski grad“. Na trgu pored Gradske uprave koncert je održao Bend generacije&solisti Anida Šoljić, Samir Alebić i Hamza Sokolović. Uvertira u večerasnji koncert bili su nastupi Elmina Sultanića i Alije Korića,  a umijeće sviranja gitare i harmonike pokazali su Ahmed Memić, učenik 3.razreda Muzičke škole „Rezonanca“ i Edis Pripo, polaznik Škole harmonike koju vodi Adnan Lapo, uz čiju su pratnju večeras nastupali konjički muzičari.

Konjička publika uživala u nastupu konjičkih muzičara

Anida, Samir i Hamza izveli su raznolik repertoar, počevši od pjesama Dine Merlina, Tome Zdravkovića, Magazina, Marinka Rokvića, Ace Pejovića i drugih, a svojim nastupima su uspjeli rasplesati konjičku publiku, koja je pojedine dijelove pjesama pjevala zajedno s njima. Samir Alebić, uživao je, kaže, nastupajući večeras pred domaćom publikom.

"zimski grad" konjic: bend generacije&solisti anida šoljić, samir alebić i hamza sokolović održali koncert
Samir Alebić

„Drago mi je što je Konjic oživio uz ovaj „Zimski grad“. Hvala gradonačelniku i Gradu Konjicu kao generalnom pokrovitelju i svima koji su došli večeras da podrže projekat i da zajedno uživamo u divnim notama“-kazao je Samir. Slične utiske imao je i Hamza Sokolović.

"zimski grad" konjic: bend generacije&solisti anida šoljić, samir alebić i hamza sokolović održali koncert
Hamza Sokolović

„Bilo je sjajno. Pozitivno sam iznenađen brojem ljudi, a i vrijeme nas je poslužilo. Dugo nisam uživao ovako u svome gradu. Publika je bila raspoložena, vesela, bilo je svih generacija, a i mi smo se potrudili da za svakoga izvedemo po nešto“-izjavio je Hamza.

Posjetioci su večeras, osim u dobroj svirci, uživali i u slasticama i toplim napicima koje su pripremile članice Udruženja žena „Nera“ Konjic.

"zimski grad" konjic: bend generacije&solisti anida šoljić, samir alebić i hamza sokolović održali koncert
Članice Udruženja žena “Nera” Konjic

„Ovo je divna manifestacija i ovo je bilo potrebno Konjicu. Mi smo večeras ponudili kolače, palačinke, vafle, kafu, čaj, džemove…“ -kazala je Amra Gakić, članica udruženja.

Konjičane i sutra, u okviru manifestacije „Zimski grad“ očekuje novi muzički ugođaj. U 19 sati će nastupiti Konjički tamburaši, koji će, ne sumnjamo, napraviti sjajnu atmosferu za sve posjetioce.

radiokonjic.ba

03.01.2024.

samra@radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO