back to top

Završen projekat “Kulturne rute iz perspektive mladih”

Manifestacija završetka projekta Kulturne rute iz perspektive mladih održana je 27. svibnja u Centru za kulturu mladih Mostar, koju su organizirala četiri vijeća mladih: Vijeće mladih Grada Konjica, Vijeće mladih Općine Čitluk, Vijeće mladih Grada Mostara i Vijeće mladih Općine Jablanica, uz sudjelovanje Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića – Čitluk.

Mladi su kroz projekt sudjelovali u natječaju na temu Kulturne baštine svoga grada, s ciljem unapređenja njihovog položaja u kulturi, sportu, ekologiji i društvenoj odgovornosti, uz podršku predsjednice Vlade HNŽ-a Marije Buhač i ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa Adnana Velagića.

Podrška njih dvoje omogućila je uspješnu provedbu svih dijelova projekta, a nagrađeni učenici iz škole su primili nagrade za svoje radove. Sve radove učenika objavljene su u digitalnoj i tiskanoj brošuri Kulturne rute iz perspektive mladih.

Završna svečanost okupila je učenike, nastavnike, predstavnike odgojno-obrazovnih ustanova, predstavnike općina i gradova, te zakonodavnu i izvršnu vlast HNŽ-a. Uz pedagoginju Josipu Primorac i profesoricu Mariju Juričić Vasilj, učenici su sudjelovali u dodjeli nagrada za najbolje literarne i likovne radove.

Izvor: ( citluk.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO