back to top

Završen je tečaj za kriminalističke tehničare iz Bosne i Hercegovine

Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“, 14 polaznika iz Bosne i Hercegovine je pohađalo obuku iz kriminalističke tehnike MUP-a RH, Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ i Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku.

 

Od 22. travnja do 4. lipnja 2024. godine, na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“, stručnjaci su prenosili znanja i vještine polaznicima iz različitih policijskih pravaca. Cilj tečaja je bio sticanje potrebnih znanja za obavljanje zahtjevnih zadataka kriminalističkih tehničara.

 

Polaznici su postigli odlične rezultate na završnom ispitu zahvaljujući predanom radu i podršci predavača MUP-a i Policijske akademije. Na kraju tečaja, polaznici su pohvaljeni od strane voditelja i bili prisutni policijski službenici koji su pratili njihov napredak.

 

Ovaj tečaj je samo jedan od brojnih edukacija koje se provode u skladu s dogovorom između Vlade RH i Vijeća ministara BiH o policijskoj suradnji, s očekivanjem nastavka takvih aktivnosti u budućnosti.

Mupk10

Izvor: ( livnovine.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO