back to top

Zajednički projekat za opremanje dječjih vrtića u Vinkovcima i Livnu vrijedan do 300 hiljada eura!

Vinkovci i Livno su ostvarili uspješnu suradnju na projektu prekogranične suradnje, gdje će vrtići u ova dva grada dobiti novu opremu vrijednu gotovo 300 tisuća eura. Vinkovački vrtić Stribor će dobiti novu kuhinju i opremu za tri dnevna boravka, dok će vrtić Pčelice iz Livna koristiti sredstva za zaštitu infrastrukture objekta i sigurniji prostor za igru djece.

Ugovor za projekt “Zajedno za bolje sutra” vrijedan 299.520 eura potpisan je na svečanosti u Mostaru, gdje je dodijeljeno 88 ugovora ukupne vrijednosti 4,2 milijuna eura iz Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Projekt će unaprijediti zaštitu djece i infrastrukture vrtića Pčelice u Livnu te poboljšati uvjete i osigurati siguran prostor za djecu u vrtiću Stribor u Vinkovcima. Dječji vrtić Vinkovci je već energetski obnovljen 2019. godine, ali unutrašnjost objekta treba dodatnu adaptaciju radi boljih uvjeta boravka djece.

Vinkovačka razvojna agencija VIA je zajedno sa partnerima iz BiH osigurala projekt vrijedan 294.397 eura kako bi poboljšali javne usluge lokalnom stanovništvu Vinkovaca i Orašja pod nazivom “Zajedničkim snagama za kvalitetnije življenje”. Projektom će se sufinancirati izgradnja ceste u Vinkovcima i sekundarne vodovodne mreže u Orašju.

Cilj projekata poput ovog je revitalizacija gospodarstva, socijalnih i demografskih prilika te pružanje potpore stanovništvu pograničnog područja kroz unaprjeđenje suradnje i stvaranje dodatne vrijednosti.

Izvor: Vinkulja.hr

Izvor: ( relax-portal.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO