back to top

Zajednički projekat obezbjeđuje 300 hiljada eura za opremanje vrtića u Vinkovcima i Livnu!

Vrtić Stribor iz Vinkovaca i vrtić Pčelice iz Livna dobit će novu opremu vrijednu gotovo 300 tisuća eura zahvaljujući uspješnoj suradnji ova dva grada na projektu prekogranične suradnje.

U okviru projekta „Zajedno za bolje sutra“, ukupne vrijednosti 299.520 eura, potpisanog na svečanosti u Mostaru, dodijeljeno je 88 ugovora ukupne vrijednosti 4,2 milijuna eura u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Dječji vrtić Vinkovci će novom opremom poboljšati uvjete za dječje druženje, dok će vrtić Pčelice iz Livna uložiti sredstva u zaštitu infrastrukture i sigurniji prostor za dječju igru.

Projektom će se osigurati zaštita djece i infrastrukture, a vinkovački vrtić će dobiti adekvatan i siguran prostor za igru, dok će se unutrašnjim uređenjem objekta postići maksimalna kvaliteta boravka djece.

Na projektu poboljšanja javnih usluga lokalnom stanovništvu gradova Vinkovaca i Orašja, vinkovačka razvojna agencija VIA zajednički radi s partnerima iz susjedne BiH, osiguravajući već započetu izgradnju ceste i sekundarne vodovodne mreže za redovitu opskrbu zdravstveno ispravnom vodom.

Cilj ovakvih projekata je gospodarska, socijalna i demografska revitalizacija pograničnog područja kroz unaprjeđenje suradnje i stvaranje dodatne vrijednosti za stanovništvo.

Izvor: ( vinkulja.hr )

Izvor: ( relax-portal.info ) / ( Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO