back to top

Vlada ŽZH platila dvije tranše za prijevoz učenika u visini od 1.000.000 KM

Iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke u utorak je isplaćen iznos od 1.000.000 konvertibilnih maraka za sufinanciranje prijevoza učenika.

Kako je Feni potvrdila ministrica financija i dopredsjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke Blagica Leko, na račune jedinica lokalne samouprave uplaćene su prve dvije tranše (od ukupno tri) tekućih prijenosa gradovima i općinama za sufinanciranje prijevoza učenika u ovoj županiji.

Navedena sredstva su, sukladno kriterijima Vladine Odluke o odobravanju isplate sredstava gradovima i općinama za sufinanciranje učenika utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu, raspoređena gradovima Ljubuškom i Širokom Brijegu, te općinama Grude i Posušje.

Isplati novca prethodilo je potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika gradovima i općinama u ŽZH za 2024. godinu, koje je upriličeno u zgradi Vlade u ožujku ove godine. Ugovor vrijedan ukupno 1.500.000 KM su potpisali predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, načelnik Općine Posušje Ante Begić i načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj.

Inače, sufinanciranje prijevoza učenika samo je jedna od brojnih demografskih mjera koje provodi vlada ove županije zajedno s jedinicama lokalne samouprave, a koje, sudeći prema pozitivnom prirodnom priraštaju prošle godine, daju rezultate.

Post Vlada ŽZH platila dvije tranše za prijevoz učenika u visini od 1.000.000 KM je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO