back to top

Vinarija Puntar iz Neuma lansira prvi signature wine koktel u regiji.

Vinarstvo u Hercegovini i regiji je ponovo pomaknuto zahvaljujući vinariji Puntar.

Po prvi put u regiji, vino je korišteno kao osnova jednog koktela!

Foto: Puntar wine

Ovo je prvi koktel u regiji koji je baziran na vinu iz određene vinarije. Baza koktela, nazvanog Cherry 69, je Puntar vino kupaža 69, uz dodatak Cherry Blossom Tonika koji je doprinio zanimljivom nazivu.

vinarija puntar iz neuma predstavlja prvi signature wine koktel u regiji.
Koktel Cherry 69

Kreator ovog zanimljivog pića je poznati hrvatski koktel majstor Dorijan Skoblar. Koktel je predstavljen uz vrhunska jela chefa Saše Stanivukovića u restoranu Bezdan 21 u Grudama, uz podršku dugogodišnjeg partnera Bili Brig d.o.o., istaknuto je iz vinarije Puntar.

vinarija puntar iz neuma predstavlja prvi signature wine koktel u regiji.

Vinarija Puntar je obiteljska vinarija Marija Obradovića iz Neuma, otvorena 2017. godine, koja je jedna od najbrže napredujućih vinarija u regiji. Uz Marija, tu je i Kristijan Raguž, vinar i enolog, te Mihaela, Marijina supruga, i Kristijanova sestra. Vinogradi se nalaze na Pijanim brdima, na potezu između Čapljine i Stoca.

-Želimo istaći da sami proizvodimo grožđe i kontroliramo proces proizvodnje od vinograda do flaše vina – naglasio je vlasnik Mario Obradović.

vinarija puntar iz neuma predstavlja prvi signature wine koktel u regiji.
Puntar wine

Pored obiteljskog rada, vinarija se u sezoni oslanja na dodatnu radnu snagu kako bi sve bilo obavljeno na vrijeme. Podrška općine Neum je od velikog značaja, prepoznajući potencijal vinarije za turističku ponudu grada.

Koktel nije samo gotov proizvod, već se priprema u barovima kao i svi drugi kokteli. Nakon prezentacije recepta, koktel će biti ponuđen hotelima, restoranima i barovima koji imaju Puntar vino u ponudi.

Članak o vinariji Puntar iz Neuma, koja je prva u regiji predstavila potpisani vinski koktel, prvi put se pojavio na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO