back to top

VIDEO / Sestra Magdalena Marić dijeli svoje iskustvo o misiji na Solomunskim otocima

Sestra Magdalena Marić već šest godina djeluje kao misionarka na Solomonovim Otocima. Nakon završenog studija pedagogije u Sarajevu, radila je u vrtiću sestara milosrdnica u Livnu punih 20 godina prije nego što je otišla u misije 2018. godine.

U intervjuu za RTV Herceg-Bosnu, sestra Magdalena opisala je život u ovoj siromašnoj otočkoj državi koja broji oko 600 tisuća stanovnika, većinom kršćana.

Sestre Milosrdnice su prisutne na Solomonovim Otocima od 2011. godine, pružajući pomoć lokalnom stanovništvu.

 

Sestra Magdalena je razvila ljubav prema misijama još u osnovnoj školi, a svoju prvu misiju započela je s 24 godine.

Stanovnici župe Buma, gdje sestra Magdalena radi, opisuju se kao srdačni i susretljivi, unatoč teškoj situaciji. Većina kuća su građene od lišća i blata, dok bogatiji grade drvene kuće.

Godišnje školovanje djeteta u toj regiji košta samo 100 eura, a djeca su oduševljena dolaskom misionarki.

Sestra Magdalena naglašava važnost podrške, bilo kroz molitvu ili materijalnu pomoć, kako bi se ostvarili razni projekti. U njihovom centru organiziraju programe za djevojke i samohrane majke koje si ne mogu priuštiti obrazovanje, pružajući im besplatno školovanje.

Sestra Magdalena planira ponovno posjetiti Solomonove Otoke u kolovozu ove godine, ističući da će se vraćati i pomagati ljudima koliko god joj zdravlje to dozvoli. Smatra da je osmijeh i sreća njihovih korisnika najveća nagrada za njen trud.

Večernji.ba

video / sestra magdalena marić govori o svojoj misiji na solomunskim otocima

Izvor: ( relax-portal.info / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO