back to top

VIDEO | Komemoracija za žrtve Blajburške tragedije i Križnog puta održana na Radimlji

Središnja komemoracija za žrtve Blajburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda održana je u nedjelju na Radimlji kod Stoca u Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik Stjepan Bošković izrazio je želju da Stolac postane mjesto sjećanja na sve žrtve Blajburške tragedije i križnih puteva, te da bude mjesto mira i pijeteta prema žrtvama.

Radimlja, kao simbol tragedije, bit će mjesto pohranjivanja ostataka poginulih iz toga vremena, rekao je Bošković, naglašavajući važnost sjećanja na sve stradale i križne puteve u BiH.

Na komemoraciji je bio prisutan i hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji je istakao važnost očuvanja sjećanja na stradale žrtve i osudili sve zločine počinjene u tom vremenu.

Sveta misa povodom 79. obljetnice Bleiburške tragedije i žrtava Križnog puta predvodio je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Objava VIDEO | Na Radimlji održana komemoracija za žrtve Blajburške tragedije i Križnog puta pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

Izvor: ( caportal.net / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO