back to top

VIDEO | Berkovići: Plaća 3.000 + smještaj, ali nitko neće da radi!

Berkovići se suočavaju sa nedostatkom liječnika. Trenutno, na 2.500 registriranih pacijenata, u Domu zdravlja i pored besplatnog smještaja i plaće oko 3.000 maraka, radi samo jedan stalno zaposlen doktor.

U Berkovićima je mahom starija populacije. Zbog toga su im neophodna bar dva stalno zaposlena liječnika.

Mladi liječnik iz Podgorice u potrazi za stalnim zaposlenjem, nakon završenog medicinskog fakulteta, nije čekao posao u Kliničkom centru Crne Gore. Zaposlenje je pronašao u trebinjskoj bolnici, a zatim na ispomoć došao u Berkoviće. Male sredine, iako nisu izazov i nešto o čemu sanjaju mladi doktori ipak imaju i prednosti.

”Uvjeti su veoma dobri. Iznenadio sam se da postoji i dijagnostika laboratorijska i RTG u ovako malom mjestu. Pacijenti su stariji i kronični bolesnici i potreba za liječnicima je zaista velika”, kaže Aleksandar Brnović.

U berkovićkom domu zdravalja zaposleno je 15 radnika. Gorući problem je ipak nedostatak doktora. Potreba za doktorima je još veće jer je u ovoj općini u tijeku veliko gradilište. Gradi se Hidro elektrana Dabar , pa se očekuje velki broj kineskih državljana, i povećana potreba za zdravstvenim uslugama.

”Velika je potreba. Trebaju nama čak i tri doktora da budu stalno zaposlena. Bez pomoći Ministarstva zdravlja mislimo da je teško, trajno riješiti ovaj problem”, rekao je Goran Ćupina direktor Doma zdravlja “dr Milenko Muratović”.

Da bi zadržali doktore i privukli nove da dođu, udruženim snagama Dom zdravlja i Općina pokušavaju ponuditi rješenje.

”Odlučili smo se da uradimo što je do nas, a to je da osiguramo bolje uvijete doktorima u Berkovićima nego što su ti uvjeti negdje drugo, tako da će uz besplatno stanovanje , stimulaciju iz budžeta , tako da doktor koji bude zaposlen imati će oko 3.000 maraka plaću”, naveo je Nenad Abramović načelnik općine.

Dom zdravlja u Berkovićima zahvaljujući resornom ministarstvu i općini u prethodnom periodu je renoviran. Projektom energetske efikasnosti riješen je problem grijanja, donacijom Vlade Republike Srpske nabavljeno je novo sanitetsko vozilo. Odnedavno je u funkciji i nova oprema za laboratoriju, te se veliki broj analiza može raditi u Domu zdravlja.

Objava VIDEO | Berkovići: Plaća 3.000 + smještaj, ali nitko neće da radi! pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO