back to top

Velika tragedija: Žena se utopila u poplavljenom podrumu zbog obilne kiše

Mjesto Rasinja, između Koprivnice i Ludbrega, svjedoči o velikoj tragediji. 75-ogodišnja žena se utopila u podrumu koji je bio pun vode zbog obilnih kiša, prenosi portal ePodravina.

O velikoj količini padalina u ovom podravskom selu svjedoči činjenica da su mrtvozornicu morali dovesti bagerom do mjesta tragedije zbog obilnih količina vode na cesti i u dvorištu.

ePodravina je prenijela izjavu dvojice mještana koji su brzo reagovali kad ih je suprug pozvao da mu pomognu jer mu se žena utopila.

”Susjed me je pozvao da pomognemo spašavanju žene. Vjerovatno je išla u podrum da spasi nešto i ona je upala u vodu. Vjerovatno je udisala vodu i utopila se. Kad smo stigli, već je bila mrtva. Pokušali smo je reanimirati, davali joj umjetno disanje, ali više nije bilo spasa. Suprug je dugo zvao, ali ona se nije javljala. Kad je shvatio da je u podrumu, već je bila mrtva”, rekli su susjedi, izražavajući šok zbog ove tragedije.

– Oglas –

Kako je za portal ePodravinu izjavio načelnik Danimir Kolma, još nije poznato da li je žena kliznula i pala ili je došlo do drugih nesretnih okolnosti.

– Oglas –

Izvor: ( hip.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO