back to top

Velika tragedija: Žena se utopila u poplavljenom podrumu zbog obilne kiše

velika tragedija:žena se utopila u podrumu poplavljenom od obilne kiše

U mjestu Rasinja, između Koprivnice i Ludbrega, dogodila se strašna tragedija. 75-godišnja žena se utopila u podrumu koji je bio pun vode zbog obilnih kiša, javlja portal ePodravina.

Velike količine kiše u ovom podravskom selu svjedoče o tome da su morali koristiti bager kako bi doveli mrtvozornicu do mjesta nesreće zbog poplavljenih cesta i dvorišta.

ePodravina prenosi izjavu dvojice mještana koji su pritekli u pomoć nakon poziva supruga koji je izgubio svoju ženu u nesreći.

“Komšija me pozvao da pomoću spasimo ženu. Vjerovatno je išla u podrum nešto spasiti i onda je pala u vodu. Moguće je da je progutala vodu i utopila se. Kada smo stigli, već je bila mrtva. Pokušavali smo je reanimirati, davali joj veštačko disanje, ali nije bilo spasa. Suprug ju je dugo zvao, ali nije dobijao odgovor. Kada je shvatio da je u podrumu, već je bila mrtva”, ispričali su komšije, ističući da se ne sjećaju slične tragedije.

– Oglas –

Kako je rekao načelnik Danimir Kolma za portal ePodravina, nije jasno da li se poskliznula pa pala ili je došlo do drugih nesretnih okolnosti.

– Oglas –

Izvor: ( hip.ba / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO