back to top

Vatikan odobrio postupak beatifikacije kardinala Franje Kuharića

Sveta Stolica je odobrila pokretanje procesa za beatifikaciju Sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, koji je bio omiljen među hrvatskim vjernicima i koji je umro na glasu svetosti.

Ovu vijest je večeras objavio nadbiskup zagrebački mons. Dražen Kutleša na proslavi zaštitnice Grada Zagreba Majke Božje od Kamenitih vrata.

„Danas, na proslavi svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, čijoj je zaštiti prije trideset tri godine kardinal Franjo Kuharić povjerio grad Zagreb, imam čast i zadovoljstvo priopćiti vam radosnu vijest. Nakon što smo zatražili od Dikasterija za kauze svetaca informacije o tome postoji li bilo kakva prepreka od strane Svete Stolice za proces beatifikacije i kanonizacije kardinala Franje Kuharića, spomenuti Dikasterij nam je ovih dana odgovorio da nakon poduzetih izvida s obzirom na Svetu Stolicu nema nikakvih prepreka za pokretanje kauze za beatifikaciju i kanonizaciju Sluge Božjega kardinala Franje Kuharića“, rekao je mons. Kutleša na početku misnoga slavlja pozdravljajući predvoditelja slavlja, tajnika Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskup mons. Paul Richard Gallagher.

Podsjetimo, na desetu obljetnicu smrti voljenoga kardinala Franje Kuharića, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić objavio je kako su se stekli uvjeti za početak procesa beatifikacije kardinala Kuharića.

Međutim, taj proces godinama nije se pomaknuo s mrtve točke te je ta tema aktualizirana dolaskom novog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše, koji često u propovijedima citira svojega prethodnika kardinala Franju Kuharića kao i blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Post Vatikan odobrio pokretanje beatifikacije kardinala Franje Kuharića je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO