back to top

Umro je glumac Duško Valentić

75-godišnji poznati glumac Duško Valentić preminuo je. Bio je posebno prepoznatljiv po ulozi Papundeka u Velom Mistu, kao i po drugim ulogama u Gavelli i Teatru ITD.

Duško Valentić rođen je 31. januara 1950. godine u Pančevu, a preselio se u Zagreb sa sedam godina. Upisao je Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu prije mature i cijelu karijeru proveo je u Gradskom dramskom kazalištu Gavelle.

Odigrao je preko šezdeset filmskih i televizijskih uloga, a kazališna publika će ga pamtiti po ulogama u matičnom kazalištu, kao što su Voltaireov “Candide” i Shakespeareov “Othello”.

Sućut Jandrokovića: Valentićeva umjetnička ostvarenja trajno u hrvatskoj kulturi

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je sućut obitelji televizijskog, filmskog i kazališnog glumca Duška Valentića, ističući da će njegova umjetnička ostvarenja zauvijek ostati važan dio hrvatske kulture.

Napustio nas je čovjek koji je svojom glumačkom osobnošću obilježio brojne televizijske serije, filmove te kazališne predstave, posebno u Gavelli, Teatru ITD i Hrvatskom narodnom kazalištu. Iza njega ostaje prepoznatljivi, karakteristični glumački izričaj koji je zajedno s neospornim talentom unio u različite zapažene uloge. Mnogim generacijama publike najviše se urezao u sjećanje kao Papundek u ‘Velom mistu’, ulogom s kojom će ostati upisan u anale hrvatskog glumišta, naveo je Jandroković u izrazima sućuti u ime Hrvatskog sabora i osobno.

Naglasio je da je odlazak cijenjenog televizijskog i kazališnog glumca Duška Valentića veliki gubitak, a njegova “umjetnička ostvarenja ostati će trajna vrijednost i doprinos hrvatskom kulturnom stvaralaštvu, na čemu smo mu zahvalni“.

Objava Preminuo glumac Duško Valentić pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO