back to top

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić” u organizaciji porodice i prijatelja jednog od najboljih konjičkih tavlaša. Turnir je otvorio Senadin Delalić, sin Kadrije Delalića.

Senadin Delalić

“Ovaj turnir puno znači meni, mami, sestri i ostatku porodice. Nadam se da će se ovo svake godine održavati. Ovo je drugi turnir i već ga možemo zvati tradiocionalni. Zahvaljujem se svima koji učestvuju, jer su mnogi došli iz drugih gradova, odvojivši vrijeme i novac. Hvala Ramizu Kataniću koji je ovaj turnir organizovao i uložio mnogo truda i vremena”-rekao je Delalić.

u konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli "kadrija delalić"
Na turniru učestvuje 60 tavlaša iz BiH

Ramiz Katanić, jedan od organizatora turnira, izrazio je zadovoljstvo dolaskom i učešćem brojnih tavlaša iz BiH.

u konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli "kadrija delalić"
Ramiz Katanić

“Imamo tačno 60 tavlaša iz Sarajeva, Mostara, Stoca, Donjeg Vakufa, Brezovog Polja, Fojnice i Konjica. Igramo u finom ambijentu, sve protiče dobro i nadam se da će tako i ostati”-naveo je Katanić.

Marin Marić je tavlaš iz Mostara i rado je, kaže, došao na memorijalni turnir “Kadrija Delalić”.

u konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli "kadrija delalić"
Marin Marić iz Mostara

“Nemam neka očekivanja, jer je to više lijepo druženje. Ima nas dosta, a tri su prva mjesta. Treba se sve posložiti i sreća i znanje. Svi dođemo radi rahmetli Kadrije koji je bio dobar čovjek i baš mi je zadovoljstvo biti na ovom turniru”-izjavio je Marić.

Jedan od domaćih igrača koji je uzeo učešće na turniru je Senad Sarajlić.

u konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli "kadrija delalić"
Senad Sarajlić iz Konjica

“Prijatno sam iznenađen brojem igrača koji su se pojavili na turniru. Fali nam ovakvih turnira i nadam se da će ovaj turnir zaživjeti. Lijepo je vidjeti ovoliko tavlaša na jednom mjestu, a još je ljepše što je naš Kadrija najveći razlog što smo se okupili”-istaknuo je Sarajlić.

2.memorijalni turnir u tavli” Kadrija Delalić” održava se povodom obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti BiH i 3.marta, Dana osloboženja Konjica od fašizma.

radiokonjic.ba

02.03.2024.

samra@radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO