back to top

Tužna priča: Napustila nemoćnu majku i otputovala na odmor

Preminula nemoćna majka nakon što ju je kćerka napustila bez hrane i vode kako bi otišla na odmor

Svoju 84-godišnju majku, koja je bila invalid, napustila je 49-godišnja žena. Starica je umrla nakon nekoliko dana. Kćerka je ostavila bolesnu majku samu u stanu da bi otputovala na odmor sa svojom djecom. U Montelibrettiju, u blizini Rima, karabinjeri su nakon složene istrage uhapsili 49-godišnju ženu,

Karabinjeri su došli do ženinog stana da joj dostave dokument, ali nitko nije odgovarao na vrata. Sumnjajući zbog mirisa iz stana, odlučili su istražiti situaciju. Ušli su u stan kroz otvoren prozor i zatekli tijelo starije žene na podu, djelimično pokriveno plahtom. Mrtvozornik je potvrdio da je smrt 84-godišnjakinje nastupila nekoliko dana ranije.

Istraga je usmjerena na 49-godišnju kćerku, koja je živjela s majkom i bila zadužena za njenu njegu. Umjesto da se brine o starici, žena je napustila dom da bi otputovala na odmor u Abruzzo sa svojom dvoje djece. Zanemarila je majku, ostavivši je da se sama snalazi bez hrane, vode ili mobitela za pozivanje pomoći.

– Oglas –

Žena je optužena za napuštanje osobe s invaliditetom što je dovelo do majčine smrti. Karabinjeri su je priveli, a istražni sudac joj je odredio kućni pritvor.

– Oglas –

– Oglas –


Izvor: ( hip.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO