back to top

Tomislavgrad: Upriličeno druženje tenkista HVO-a

U organizaciji Udruge tenkista HVO Hercegbosanske županije u nedjelju su se kod spomen obilježja u Tomislavgradu okupili bivši pripadnici oklopnih postrojbi HVO-a i HV-a gdje su položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Odavanju pijeteta za sve poginule i nestale hrvatske branitelje su uz članove obitelji i prijatelje nazočili i branitelji iz Jajca, Bugojna, Uskoplja, Rame, Travnika, Ljubuškoga, Posušja, Stoca, Žepča i Mostara, predstavnici Udruge tenkista Herceg Bosne, Udruga veterana 4. gardijske brigade, Kordinacija braniteljskih udruga Hercegbosanske županije, predstavnici Udruga Hvidra Tomislavgrad i ZU HVIDR-a HBZ, Udruge dragovoljaca i veterana iz Domovinskog rata Tomislavgrad i HBŽ, Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Tomislavgrad, predstavnici Općine Tomislavgrad te ostali gosti.

Tradicionalno već devetu godinu za redom u Tomislavgradu je upriličen susret tenkista iz sastava tomislavgradske brigade “Kralj Tomislav”, 1. gardijske brigade Ante Bruno Bušić, Brigade Rama, Brigade dr. Ante Starčević – Uskoplje, Brigade Petar Krešimir IV – Livno, Brigade Eugen Kvaternik – Bugojno, pukovnije Hrvoje Vukčić Hrvatinić – Jajce te Kupreške bojne.

Prigodnim riječima ispred spomen obilježja nazočnima se uime bivših tenkista iz sastava brigade “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada obratio Josip Ćerdic zahvalivši im na dolasku i podsjetivši još jednom na povijesnu ulogu tenkista u Domovinskom ratu.

Nakon svečanog djela i kratke molitve, svi nazočni tenkisti i njihovi gosti su se uputili u Brišnik gdje su također zapaljene svijeće ispred tamošnjeg spomen obilježja, a nastavak druženje bivši tenkisti i njihovi prijatelji su nastavili ispred Osnovne škole fra Mijo Čuić u Brišniku.

Fena

Objava Tomislavgrad: Upriličeno druženje tenkista HVO-a pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO