back to top

Teško povrijeđene osobe u saobraćajnim nezgodama u Tomislavgradu

12.06.2024. godine u 11:25 sati dogodila se saobraćajna nesreća na magistralnom putu M 6.1. Tomislavgrad – Posušje, u mjestu Mrkodol, Tomislavgrad, sa većom materijalnom štetom i jednom teško povrijeđenom osobom u kojoj su učestvovali: J. D. (2004) iz Tomislavgrada, vozeći vozilo marke “VW Golf” registarskih oznaka A 25 M 027 i M. P. (1966) iz Varšave, Poljska, vozeći motocikl marke “Harley Davidson” registarskih oznaka WY 137 G.

 

Vozač motocikla je zadobio teške tjelesne povrede te je nakon pružene medicinske pomoći prevezen vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tomislavgrad u Županijsku bolnicu u Livnu, a zatim u KBC “Firule” u Splitu, na daljnje liječenje.

 

Očevid na mjestu saobraćajne nesreće obavili su djelatnici PU Tomislavgrad.

 

Također, istog dana u 13:25 sati, dogodila se saobraćajna nesreća na magistralnom putu Tomislavgrad – Prisoje, u mjestu Podgaj, Tomislavgrad, u kojoj je N.H. (1993) iz Tomislavgrada vozeći vozilo “Opel Astra” reg. oznaka 031 K 541, izgubila kontrolu nad vozilom te skliznula sa puta, pri čemu je zadobila teške tjelesne povrede, a kao suvozač u vozilu bila je S.H. (1960) iz Tomislavgrada, koja je također zadobila teže tjelesne povrede. Pomenute osobe su prevezene vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tomislavgrad u Županijsku bolnicu u Livnu, gdje su zadržane na daljem liječenju.

 

Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Tomislavgrad, na vozilu je pričinjena veća materijalna šteta.

MUPK10

Izvor: ( livnovine.com / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO