back to top

Svecanost sv. Ante u crkvi u Gračacu

Župa Gračac je danas, 16. lipnja 2024. godine, organizirala vanjsku proslavu blagdana svetog Ante za sve župljane iz župa Ramskoga dekanata. Svečano misno slavlje u 11 sati predvodio je don Josip Papak, ekonom Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu. 

Na početku misnog slavlja, kapelan fra Marko Bandalo se obratio okupljenim vjernicima iz ramskih župa. Pozdravio je svećenike u koncelebraciji, župnika i dekana Ramskog dekanata don Marka Tomića, uzdolskog župnika don Ivana Ivančevića i gvardijana Franjevačkog samostana Rama-Šćit, fra Andriju Jozića.

Mješoviti župni zbor je pjevao tijekom svete mise.

svecanost sv. ante u crkvi u gračacu

“Draga braćo i sestre, svi smo ovdje na ovaj sveti dan s razlogom. Svatko od nas nosi neku molitvu, zahvalu ili poteškoću u srcu. Ovdje tražimo utjehu i pomoć”, rekao je don Josip na početku misnog slavlja.

svecanost sv. ante u crkvi u gračacu

Mudrost važnija od materijalnog

“Sveti Ante je u potpunosti posvetio svoj život Bogu, razumijevajući pravu važnost vjernosti i mudrosti koju nam Bog daje. Dok mnogi tragaju za novcem i materijalnim stvarima, prava vjernost leži u mudrosti koju nam Bog daruje”, kazao je don Josip.

Don Josip je potom potaknuo vjernike da se zapitaju vjeruju li u živu prisutnost Spasitelja Isusa Krista za oltarom i u svim crkvama svijeta.

svecanost sv. ante u crkvi u gračacu

Postoji lištovača mudrosti, statusi se mogu izgubiti, ali kao Božja djeca ne smijemo dopustiti da nas materijalne stvari udalje od prave ljubavi, dodao je don Josip.

svecanost sv. ante u crkvi u gračacu

Don Josip je također istaknuo važnost molitve svetom Anti za pronalazak izgubljenih stvari tijekom života, poput igračaka, bilježnica, novčanika, dokumenata…

“Dok prolaze godine, molim se svetom Anti za pomoć u pronalasku različitih materijalnih stvari koje na kraju možda i nisu toliko važne. Molim da mi pomogne pronaći ono što je zaista važno – sebe u Božjim očima. Neka ta molitva odjekuje našim srcima”, zaključio je don Josip.

svecanost sv. ante u crkvi u gračacu

 

 

 

 

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!


Izvor: ( ramski-vjesnik.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO