back to top

Svečano obilježena 718. godišnjica prvog pisanog spominjanja imena Brotnjo

Dan općine Čitluk svečano je obilježen povodom 718. obljetnice prvog pisanog spomena imena Brotnjo. U sklopu proslave, održan je središnji dio manifestacije koji je uključivao polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomen križa. Također, u župnoj crkvi Krista Kralja služena je misa, a u hotelu Brotnjo održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Čitluk.

Na Spomen križu okupljeni su odali počast poginulim braniteljima Brotnja. U crkvi je misno slavlje predvodilo nekoliko svećenika, a na svečanoj sjednici Općinskog vijeća predsjednik Smoljan je istaknuo važnost suradnje s višim razinama vlasti, posebno s Vladom HNŽ.

Na sjednici su prezentirani važni projekti i aktivnosti Općine Čitluk iz prethodnog razdoblja, dok je načelnik Radišić istaknuo socijalnu osjetljivost prema građanima, posebice prema mladima, te ulaganje u obrazovanje, zdravstvo i gospodarstvo. Pohvaljena je suradnja s Vladi HNŽ, a don Bender je poslao poruku zajedništva i suradnje u ostvarivanju ciljeva.

Nazočnima su se obratili i predstavnici viših razina vlasti, ističući prosperitet u općini Čitluk. Predsjednica Vlade HNŽ Marija Buhač naglasila je važnost zajedništva i osnivanje Turističke zajednice kao primjer uspješne suradnje.

Na kraju svečane sjednice, glazbeni program su obogatili učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo i Mažoretkinje općine Čitluk.

The post Svečano proslavljena 718. obljetnica prvog pisanog spomena imena Brotnjo appeared first on Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO