back to top

Svečana prisega polaznika temeljne policijske obuke prve razine održana u Ljubuškom

Danas su u Kulturnom centru u Ljubuškom položili svečanu prisegu 63 kadetkinje i kadeta 42. generacije MUP-a ŽZH. Od ukupnog broja, 16 su žene, a 47 muškaraca.

Kadeti su položili prisegu u prisustvu članova obitelji, prijatelja, političkih dužnosnika i policijskih službenika. Koordinator, načelnik Ureda komesara, Mario Boras, ih je uveo u dvoranu. Ministar MUP-a ZŽ Mladen Bebek ih je pozdravio na početku.

Poručio je da je Županija Zapadnohercegovačka jedan od najsigurnijih prostora za život, te je ovo okončanje procesa dobivanja 101. novog policijskog službenika. Novi policajci će pridonijeti održavanju sigurnosne situacije u području Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja.

Ministar Bebek očekuje od kadeta profesionalnost, savjesnost i odgovornost, uz podršku tog ministarstva. Također je najavio izgradnju Edukacijsko-obučnog centra kako bi se osigurala kvalitetna obuka.

Kadetkinja Antonija Rašić, u ime kolega, obećala je savjesnost i čast u svom radu, zahvaljujući se na podršci policijskim dužnosnicima. Komesar Ivan Brkić je pročitao prisegu, koju su kadeti ponavljali za njim.

Brkić je čestitao novim policajcima na dobijanju čina policajac te se zahvalio ratnoj generaciji policijskih službenika. Nakon polaganja prisege, kadeti su raspoređeni u organizacijske jedinice.

Nakon ceremonije, novi policajci su dali izjave za Radio Ljubuški i najavili svoje raspoređivanje u policijske uprave.

D. Vukojević / G. Ilić / Radio Ljubuški

Objava U Ljubuškom upriličena svečana prisega polaznika temeljne policijske obuke prve razine pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.


Izvor: ( radioljubuski.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO