back to top

Studentski centar u Mostaru: Povećana potražnja i ulaganje u visok standard (video)

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru objavio je natječaj za smještaj studenata starijih godina, gdje će 260 studenata moći pronaći svoje mjesto u centru. Također, krajem kolovoza bit će objavljen natječaj za prijem 120 brucoša, a boravak će i dalje iznositi 165 maraka.

Ravnateljica Anita Glibić pozvala je sve studente da pažljivo pročitaju natječaj i prilože potrebne dokumente kako bi povećali šanse za dobivanje smještaja. Studenti se rangiraju prema uspjehu u školovanju i udaljenosti mjesta iz kojega dolaze, ali je osiguran smještaj i za sportaše i studente iz socijalnih kategorija.

Porast aplikacija za smještaj

Prošle akademske godine zabilježen je porast očekivan od gotovo 25 posto, a ravnateljica vjeruje da će i ove godine biti velika potražnja za smještajem zbog najmodernijih usluga i opreme u Studentskom centru.

Velika potražnja pokazuje povjerenje u kvalitetan rad, ali je teško financirati privatni smještaj i prehranu studenata. Stoga je cijena obroka u studentskom restoranu za sve studente Sveučilišta u Mostaru samo 3,5 KM.

Brojni infrastrukturni projekti

Glibić najavljuje rekonstrukciju studentskog restorana od 15. srpnja kako bi stvorili moderan prostor za 300 do 380 studenata. Nakon restorana, slijedi rekonstrukcija kotlovnice i Coffee bara, kao i projekt fotonaponske elektrane za smanjenje režijskih troškova.

Ulaganje u studentski standard

Studentski centar se financira od županijskih subvencija i stanarina, uz podršku partnera NLB Banke. Stipendirana cijena za prva tri mjeseca iznosi 127 maraka kako bi se podržali najbolji studenti.

Glibić naglašava važnost studentskog servisa za zapošljavanje većeg broja studenata i podršku poslodavaca. Student Ice Babić ističe važnost života u studentskom domu, dok Tina Perković, studentica treće godine, ističe povoljnosti smještaja i podrške Kluba za odbojku u studentskom domu.

Podrška i velika motivacija

Studentski centar u Mostaru nastoji ulagati u visoki standard i podržati aktivnosti studenata kako bi stvorili ugodno i sigurno okruženje za sve. Ova podrška i ulaganja imaju za cilj poboljšanje studentskog iskustva i doprinos zajednici.

Objavljeno na portalu Fena.

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO