back to top

Španija pobijedila Hrvatsku na otvaranju Eura

Hrvatska je na početku Europskog prvenstva doživjela težak poraz od Španjolske rezultatom 3:0. Izabranicima Zlatka Dalića presudilo je katastrofalno prvo poluvrijeme u kojem su Španjolci postigli tri pogotka i osigurali pobjedu. Strijelci su bili Alvaro Morata, Fabian Ruiz i Dani Carvajal.

Dva brza gola Španjolske

Španjolska je bolje krenula u utakmicu, dominirala loptom i stvarala probleme Dalićevoj ekipi, ali Hrvatska se probudila oko 15. minute te smo gledali ravnopravnu igru bez značajnih prilika.

Ipak, u 29. minuti hrvatski igrači su pogriješili na sredini terena, a Španjolci su to iskoristili. Fabian Ruiz je odličnim dodavanjem pronašao Alvara Moratu, koji je iskoristio priliku i pogodio za vodstvo.

Samo tri minute kasnije Španjolska je udvostručila svoje vodstvo. Ruiz je prešao iz asistenta u strijelca, sjajno završivši akciju udarcem koji je završio u golu Hrvatske.

Novi udarac pred kraj prvog poluvremena

Nakon toga, Hrvatska je imala nekoliko prilika. U 33. minuti Simon je obranio udarac Brozovića, a Majer je pogodio vanjsku stranu mreže. Osmi minuta kasnije Budimir je zakasnio na ubacivanje Gvardiola.

Pred kraj prvog poluvremena, Španjolci su postigli treći gol. Yamal je ubacio, a Carvajal je ostao sam na petercu i matirao vratara Hrvatske.

Hrvatska promašila penal

Na početku drugog poluvremena Španjolska je bila blizu novog gola, ali su Morata i Livaković promašili prilike. Hrvatska je također imala priliku, ali Stanišić i Kramarić nisu uspjeli pogoditi.

Najveću priliku Hrvatska je imala u 80. minuti kada je Simon obranio penal Petkoviću. Gol koji je Petković postigao nakon toga je poništen zbog preranog ulaska Perišića u šesnaesterac.

Pobjeda Španjolske protiv Hrvatske na otvaranju Eura – više saznajte na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO