Sedam klapa nastupilo na humanitarnom koncertu „Klape na kršu“

Drugi humanitarni susret klapske muzike pod nazivom „Klape na kršu“ održan je sinoć u Hercegovačkom selu u Međugorju. Učestvovale su klape Mir i Zvizdan, te muške klape Concordia, Bratovština, Zvizdan, Ero i Dobrkovići, sa prihodom namijenjenim udruzi Marijine ruke.

Posjetitelji koncerta uživali su u predivnoj klapskoj pjesmi, dok su svojim dobrovoljnim prilozima podržali udrugu Marijine ruke, koja pomaže potrebitima pružajući im hranu i ostale potrepštine.

Na početku koncerta, fra Jure Barišić, župni vikar u župi sv. Jakova Međugorje, zahvalio je klapskim grupama i publici, istakavši kako volonteri udruge Marijine ruke svojim nesebičnim radom slijede Isusovu zapovijed: „Što učinite jednom od onih najmanjih, meni ste učinili“.

Jedan dio koncerta bio je posvećen pokojnom Vlatku Vasilju – Ploski, prvom tenoru klape Herceg, a u njegov spomen su članovi klape Herceg i Concordia izveli dvije omiljene pjesme.

Udruga „Marijine ruke“ osnovana je u srpnju 2016. godine u Međugorju i brine o obiteljima u potrebi, osiguravajući im hranu, lijekove i odjeću. Volonteri ove udruge također obnavljaju domove i pomažu starijim osobama i djeci s poteškoćama u razvoju. Njihova misija je pomoći svima kojima je potrebno, te inspirirati druge da čine dobro djela.

Članak Sedam klapa nastupilo na humanitarnom koncertu „Klape na kršu“ prvo je objavljen na stranici Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO