back to top

Sattler je posjetio Hercegbosansku županiju.

Šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik Europske unije u BiH, veleposlanik Johann Sattler posjetio je danas Hercegbosansku županiju. U zgradi Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu održan je radni sastanak s predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Ivanom Vukadinom, predsjednikom Skupštine Hercegbosanske županije Jozom Ćosićem, te zamjenicima predsjedatelja Skupštine, Draganom Damjanovićem i Arifom Kovačevićem. Razgovaralo se o europskom putu BiH, ulozi županija u tom procesu, te o financijskoj podršci Unije za BiH.

Europska unija vidi veliki potencijal HBŽ-a u području zelene energije, poljoprivrede i turizma. Veleposlanik Sattler istakao je da je Unija najveći investitor u BiH te je pohvalio angažman vlasti Hercegbosanske županije u ispunjavanju zahtjeva vezanih za europski put. Naglasio je važnost otvorenog tržišta EU i potrebu za iskorištavanjem mogućnosti za razvoj države. Predstavnici EU će uvijek podržavati put BiH ka članstvu u EU.

Načelnik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin istakao je da BiH pripada EU te da je Vlada HBŽ provedena sve korake za ubrzanje pristupanja zemlje Uniji. Predsjednik Skupštine Hercegbosanske županije Jozo Ćosić naglasio je važnost transparentnosti i integriteta u izbornom procesu te podršku EU u tom procesu.

Održana je i posebna sjednica Skupštine Hercegbosanske županije na zahtjev Izaslanstva EU u BiH, gdje su raspravljali o pristupanju EU, zakonodavstvu, obvezama županijskih vlasti te projektima uz podršku EU. Također je održan sastanak Službe za koordiniranje razvoja i integracije Ureda predsjednika Vlade HBŽ s predstavnicima EU, razgovaralo se o strukturama u integraciji u EU, napretku u zakonodavstvu, očekivanjima od procesa te koordinaciji aktivnosti.

Izvor: Tomislav City

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO