back to top

Sastanak umirovljenika s Vladom FBiH radi moguće jednokratne pomoći

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, sa premijerom Nerminom Nikšićem i zamjenicima premijera Toni Kraljevićem i Vojinom Mijatovićem, zajedno sa federalnim ministrom rada i socijalne politike Adnanom Delićem, održala je sastanak sa predstavnicima dva saveza udruženja umirovljenika u Federaciji BiH, predvođenim Redžom Mehićem i Ivanom Kožulom, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Sastanak je održan u sjedištu Vlade uz prisustvo predstavnika Federalnog zavoda MIO.

Razgovarano je o unapređenju statusa umirovljenika u Federaciji BiH, posebno ističući zahtjeve ove populacije.

Moguća isplata jednokratne pomoći umirovljenicima ove godine

Nakon što su razmotreni prioriteti umirovljenika, zaključeno je da će Vlada Federacije BiH raditi na pronalaženju najboljih rješenja kako bi osigurala sredstva u federalnom proračunu za isplatu jednokratne financijske podrške umirovljenicima ove godine.

Također, Vlada će poduzeti korake ka povećanju sredstava za banjsko liječenje umirovljenika kako bi se pružila zdravstvena podrška ovoj populaciji.

Što se tiče izmjena zakonskih rješenja u oblasti mirovinskog osiguranja, dogovoreno je da će se nastaviti razgovori između predstavnika umirovljenika, resornog federalnog ministarstva i Federalnog zavoda PIO/MIO kako bi se analizirale sve mogućnosti za unapređenje cjelokupnog sistema MIO.

Potvrđen je nastavak aktivnosti na formiranju vijeća umirovljenika Federacije BiH, čija će uloga biti vođenje zajedničkih aktivnosti socijalnih partnera, promocija i zaštita prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja, te razvoj socijalnog dijaloga u ovom sektoru. Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će u roku od tri mjeseca uskladiti tekst sporazuma o osnivanju vijeća sa predstavnicima saveza udruženja umirovljenika u FBiH i saveza županijskih udruga umirovljenika u FBiH kako bi ga dostavilo Vladi Federacije na razmatranje.

Post Umirovljenici na sastanku s Vladom FBiH, moguća jednokratna pomoć je prvi put objavljena na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO