back to top

Sastanak Ministra Perića s predstavnicima uzgajivača u sistemu krava – tele

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske županije Božo Perić danas je održao sastanak s predstavnicima uzgajivača krava – teladi u zgradi Vlade Hercegbosanske županije.

Glavne teme sastanka bile su digitalna infrastruktura za podršku razvoju poljoprivrede, pravni status korištenja pašnjaka za razvoj stočarstva, osnove EU infrastrukturnih projekata, formiranje udruge stočara, te strategija izgradnje vodoopskrbne infrastrukture za potrebe stočarstva, lovstva i protupožarne zaštite.

Ministarstvo će pružiti podršku uzgajivačima krava – teladi pri osnivanju udruge kako bi olakšalo suradnju i funkcioniranje svih učesnika. Ministar je također predstavio loT sustav za praćenje goveda i najavio konkretne korake za uključenje zainteresiranih u taj sustav.

Na sastanku je istaknuto važnost prilagodbe pravne osnove za korištenje pašnjaka i rješavanje vodoopskrbne infrastrukture za navedene potrebe. Sudionici će putem Javne rasprave iznijeti svoje prijedloge za Nacrt zakona o šumarstvu Hercegbosanske županije.

Ministar Perić je pružio podršku sudionicima sastanka te naglasio važnost daljnjeg dogovora i unapređenja ove oblasti kroz zajedničke korake.

Pro.tv

Izvor: ( livnovine.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO