back to top

Sarajevo: Ministar Širić učestvovao na koordinaciji i radnom sastanku ministara županija zaduženih za okoliš.

Sastanak županijskih ministara nadležnih za okoliš sa federalnom ministricom Nasihom Pozder održan je u ponedjeljak u Sarajevu. Razgovarano je o Zakonu o upravljanju otpadom i Federalnom planu za upravljanje otpadom, i proračunu u ovom resoru koji je značajno povećan. Ministrica Pozder tražila je sugestije kako bi se planirao proračun za iduću godinu na adekvatan način.

Ministar Širić istakao je važnost koordinacije u zakonodavnom okviru, upravljanju zaštićenim područjima i zbrinjavanju otpada. Ministar Imširović istakao je Trgovsku Goru kao primjer usklađenosti svih nivoa vlasti u borbi za interese građana BiH.

Predstavnici županijskih ministarstava su naveli projekte na kojima rade, podršku s razine Federacije i mogućnosti pristupa međunarodnim fondovima. Sudionici su se složili o redovnom održavanju ovakvih sastanaka na kvartalnom nivou.

Objava Sarajevo: Ministar Širić sudjelovao na koordinaciji i radnom sastanku županijskih ministara nadležnih za okoliš pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO