back to top

Sajam domaćih i ručno rađenih proizvoda održat će se u Međugorju.

Obavještavamo vas da će se u srijedu, 19.06.2024. godine s početkom u 14 sati, na platou ispred Galerije “Naša Majka” u Međugorju održati sajam domaćih i ručno rađenih proizvoda u okviru projekta AveAgri. Poljoprivrednice iz Čitluka, Čapljine, Srebrenice, Bratunca, Konjević Polja, Vlasenice i Skelana će predstaviti svoje proizvode koji su rezultat njihovog rada i ljubavi.

Fokus sajma je promocija domaćih proizvoda i umrežavanje poljoprivrednica. Ova aktivnost je dio projekta AveAgri čiji je cilj unapređenje zapošljavanja žena kroz saradnju malih poljoprivrednih poduzeća u vlasništvu žena, uz podršku Ministarstva vanjskih poslova SAD-a i implementaciju CPCD-a iz Sarajeva.

Projekat ima za cilj osnaživanje žena iz ruralnih područja kako bi zajedno nastupale na tržištu i osnovale poljoprivredne zadruge.

Ključna komponenta projekta je saradnja između proizvođačica, organizacija civilnog društva i institucija.

Nakon sajma, u četvrtak, 20.06.2024. u Hotelu Cesarica u Međugorju će se održati konferencija pod nazivom “Kako razvijati kapacitete poljoprivrednica u Hercegovini i Podrinju”, gdje će se diskutirati o izazovima i iskustvima u radu, osnivanju obiteljskih gospodarstava, sudjelovanju na sajmovima i suradnji sa institucijama i vlastima.

Objava Sajam domaćih i ručno rađenih proizvoda će se održati u Međugorju prvi put je prikazana na stranici Općine Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO