back to top

Prognoza vremena: Grmljavinsko nevrijeme završava toplinski val

Na službenoj stranici Federalnog hidrometereološkog zavoda navedeno je da je jutros u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 18 stupnjeva, Sokolac 20, Bugojno, Široki Brijeg i Srebrenica 22, Livno i Sarajevo 23, Doboj, Tuzla i Zenica 24, Banja Luka, Sanski Most i Trebinje 25, Bihać i Prijedor 26, Bijeljina, Mostar i Neum 27, Gradačac 29 stupnjeva.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 stupnjeva.

Državni hidrometereološki zavod Republike Hrvatske objavio je priopćenje naslovljeno: Grmljavinsko nevrijeme na kraju toplinskog vala.

Navode kako se danas očekuje promjenljivo i nestabilno vrijeme u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, osobito u drugom dijelu dana. Mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, lokalno i izraženijih, a posebice na istoku i grmljavinskog nevremena praćenog tučom i olujnim vjetrom.

Na Jadranu i uz njega sunčanije i stabilnije, no uz lokalno jači razvoj oblaka u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu moguć je poneki pljusak.

Zapuhat će umjeren sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadni vjetar, poslijepodne prolazno i jak. Danju manje vruće, najviša temperatura uglavnom od 29 do 34 °C.

Federalni hidrometereološki zavod i DHMZ Državni hidrometereološki zavod RH

Objava Vremenska prognoza: Grmljavinsko nevrijeme na kraju toplinskog vala pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO