back to top

Prilika za mlade: 129 praktikanata imaće priliku za sticanje prvog radnog iskustva.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na sjednici održanoj u srijedu usvojila Odluku o prekidu koncesijskog odnosa utvrđenog Ugovorom o koncesiji za korištenje voda rijeke Neretve.

Za proizvodnju električne energije izgradnjom mini-hidroelektrane na području Bune.

Izgradnjom elektroenergetskih objekata fotonaponskih elektrana na području Stoca i Čitluka, saopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Postupak za vježbenike

Vlada je prihvatila Informaciju vezanu za prijavu na Javni poziv Federalnog zavoda za zapošljavanje po Programu sufinanciranja zapošljavanja 2024.

(Poticajne mjere zapošljavanja vježbenika) te usvojila Program zapošljavanja vježbenika u 2024. godini u županijskim tijelima uprave.

Upravnim organizacijama i drugim službama, tijelima i institucijama HNŽ-a.

Osposobljavanje za rad u struci te mogućnost polaganja stručnog ispita, sve s ciljem poboljšanja njihove konkurentnosti i integracije na tržište rada.

Budući da je Vlada prethodno uputila Javni poziv pravnim subjektima i gospodarstvenicima za iskazivanje interesa za prijem vježbenika, pristigle prijave će biti razmotrene pri raspoređivanju vježbenika nakon provedene natječajne procedure koja će uskoro uslijediti, navode iz Vlade HNŽ-a.

Pozitivna praksa podrške mladima

Nastavljajući praksu podrške mladima, županijska vlada je usvojila Odluku o odobravanju novčanih sredstava iz Proračuna HNŽ-a.

Za subvencije mladima za porez na promet nekretnina i rentu za četiri nova korisnika, u iznosu od 21.600 KM.

Također, usvojena je i Odluka o izmjeni Odluke o utvrđivanju Liste lijekova obveznog zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Izmjenom je uklonjen članak koji se odnosio na zaštitu domaće proizvodnje, a kojim su bile izuzete strane farmaceutske tvrtke.

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi je zaduženo raspisati Javni poziv proizvođačima lijekova odnosno nositeljima odobrenja za stavljanje lijekova u promet radi uvrštavanja zaštićenih naziva lijekova na Pozitivnu listu lijekova HNŽ-a.

U Pozivu će biti utvrđeni način, rokovi i uvjeti za podnošenje zahtjeva za uvrštavanje zaštićenih naziva lijekova na Pozitivnu listu lijekova, poručuju iz Vlade.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o usvajanju Informacije o realizaciji Programa financijske konsolidacije i restrukturiranja Opće bolnice Konjic za četvrto tromjesečje 2023. godine.

Objava Prilika mladima: 129 vježbenika dobit će mogućnost stjecanja prvog radnog iskustva pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

Izvor: ( caportal.net / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO