back to top

PRIJAVE OTVORENE ZA UPIS NA FILOZOFSKOM FAKULTETU SVEUČILIŠTA U MOSTARU

Prijave za upis na studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru otvorene su i traju do 5. srpnja 2024. godine. Prijave se vrše preko online platforme upisi.sum.ba, uz naknadnu dostavu originalne dokumentacije ili u Studentsku službu u vremenu od 9 do 14 sati.

U Sveučilišnom centru Posavina u Orašju otvorene su prijave za upis na preddiplomske studije Socijalnog rada, Novinarstva i Odnosa s javnošću. Studenti koji pohađaju nastavu u Orašju imaju ista prava i obaveze kao i studenti na matičnom studiju na SUM-u.

Sve informacije o upisima i potrebnoj dokumentaciji mogu se pronaći na mrežnim stranicama (http://ff.sum.ba i http://upisi.ff.sum.ba). Tu su i informacije o načinu utvrđivanja uspjeha u srednjoj školi.

Na izboru je 11 jednopredmetnih i 11 dvopredmetnih studija. Neki se mogu studirati isključivo kao jednopredmetni, neki kao dvopredmetni, a neki i na oba načina. Ukupno, postoji 63 studijske skupine na preddiplomskoj razini koje se mogu upisati.

Među studijskim programima su: Arheologija, Engleski jezik i književnost, Filozofija, Hrvatski jezik i književnost, Informacijske znanosti, Latinski jezik i rimska književnost, Logopedija, Novinarstvo, Njemački jezik i književnost, Odnosi s javnošću, Politologija, Povijest, Povijest umjetnosti, Psihologija, Socijalni rad, Talijanski jezik i književnost te Sigurnosne i međunarodne studije.

Razredbeni ispiti za sve studijske programe u statusu redovito i redovito uz plaćanje održat će se 8. i 9. srpnja. Za status izvanredno, upis će se temeljiti na uspjehu iz srednje škole.

Na Filozofskom fakultetu se tijekom godine organizira preko sto edukativnih, kulturnih i raznih događanja, potičući tako studentske izvannastavne aktivnosti i jačajući njihovu kreativnost.

Ured za odnose s javnošću
www.tomislavnews.com

Izvor: ( www.tomislavnews.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO