back to top

Predrag Čović ističe kao cilj privlačenje stranih investicija u ŽZH

Predsjednik Vlade ŽZH u petak je održao sastanak sa zamjenicom ravnatelja Agencije za unaprjeđenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini – FIPA Sanjom Bazina Crnokić.

U pratnji zamjenice sastanku je nazočila Jelena Filipović, a predsjednik Vlade Predrag Čović izrazio je prisutnima dobrodošlicu i istaknuo da je jedan od prioriteta Vlade jako gospodarstvo.

Naša županija ima razvijen proizvodni sektor i cilj nam je privući strane investicije. Nismo daleko od Europske unije, imamo ljude koji znaju, najmoderniju tehnologiju i pogone i dijelimo ista stajališta, smatramo se već dijelom Europe, istaknuo je predsjednik Čović.

Također je naglasio da Vlada radi na pojednostavljenju administrativne procedure, kako bi se olakšalo investiranje na području županije.

Zamjenica ravnatelja Agencije za unaprjeđenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini Sanja Bazina Crnokić zahvalila se predsjedniku Vlade na srdačnoj dobrodošlici i izrazila želju za unaprjeđenjem suradnje sa županijom Zapadnohercegovačkom te ponudila pomoć u privlačenju novih investicija.

Ravnateljica Bazina Crnokić je istaknula da Agencija ima bazu projekata investicija koju žele ažurirati, kako bi mogli promovirati projekte i olakšati investiranje.

Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini – FIPA je državna institucija koja je osnovana od Vijeća ministara te ima za cilj svojim aktivnostima promovirati strana ulaganja u BiH i unaprijediti imidž BiH kao pogodne i sigurne lokacije za strana ulaganja.

Post Predrag Čović: Cilj je u ŽZH privući strane investicije je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO