back to top

Potpisani ugovori vrijedni skoro 2 miliona KM u Ljubuškom

Danas je Grad Ljubuški bio domaćin svečanog potpisivanja ugovora o sufinanciranju projekata Korisnika sa sredstvima koja su osigurana u Proračunu Federacije BiH za 2024. godinu za sljedeće transfere: ”Kapitalni transferi drugim razinama vlasti i fondovima – učešće Vlade FBiH u sufinanciranju kantonalnih/županijskih i lokalnih zajednica – zaštita nacionalnih spomenika”, ”Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za projekte utopljavanja zgrada radi uštede energije” i ”Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta”.

U prostorijama Gradske uprave Ljubuški federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić potpisao je danas ugovore u vrijednosti od 1.948.000 KM. Potpisano je ukupno 21 ugovora s gradonačelnicima i načelnicima deset hercegovačkih gradova i općina, uključujući Grad Ljubuški i druge.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je i dopredsjednik Vlade FBIH i federalni ministar financija Toni Kraljević.

Vedran Markotić, gradonačelnik Ljubuškog, istakao je značaj potpisanih ugovora vrijednih preko 400.000 KM i zahvalio na podršci koja dolazi s viših razina vlasti.

Pogledajte video izjave federalnog ministra prostornog uređenja Željka Nedića i gradonačelnika Ljubuškog Vedrana Markotića

Radio Ljubuški

Objava Ljubuški: Potpisani ugovori vrijedni 1.948.000 KM pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Izvor: ( radioljubuski.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO