back to top

Posušanka Jelena Galić ide u Afriku: Mjesec dana volontiranja u Beninu u sirotištu

Načelnik općine Posušje Ante Begić i njegova pomoćnica Ivanka Arapović Galić sastali su se u zgradi Općine s predsjednikom i voditeljem duhovno humanitarne udruge “Kap ljubavi” fra Jozom Radošom Đokom i Jelenom Galić, volonterkom udruge iz Tomislavgrada.

U tom susretu, gosti su im predstavili udrugu i humanitarnu akciju namijenjenu sirotištu u Beninu.

Petoro volontera, uključujući Posušanku Jelenu Galić, odlaze volontirati u Dom Sv. Ivana Pavla II. u selu Hondji, koje pruža sklonište djevojčicama bez odgovarajuće roditeljske skrbi. “Kap ljubavi” pruža pomoć i djeci izvan sirotišta.

Sirotište je osnovano 2015. godine nakon poplave u južnom dijelu Benina, kada su brojna djeca ostala bez roditeljske skrbi i osnovnih potreba za životom.

Načelnik Begić je izrazio zadovoljstvo što će Općina Posušje podržati ovu plemenitu akciju, te je pozvao sve žitelje da se uključe putem humanitarnog telefona 092 890 885.

Donacije za pomoć najugroženijima u Beninu mogu se poslati i putem žiro računa udruge “Kap ljubavi”. Detalji su dostupni u tekstu.

Posušanka Jelena Galić ide u Afriku da volontira u sirotištu u Beninu, a ova vijest prvi put je objavljena na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO