back to top

Posjeta Sattlera Hercegbosanskoj županiji

Šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik Europske unije u BiH, veleposlanik Johann Sattler, danas je posjetio Hercegbosansku županiju. Na sastanku u zgradi Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu razgovarao je s predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Ivanom Vukadinom, predsjednikom Skupštine Hercegbosanske županije Jozom Ćosićem, te zamjenicima predsjedatelja Skupštine Draganom Damjanovićem i Arifom Kovačevićem. Tema sastanka bila je europski put BiH, uloga županija u procesu pristupanja EU, kao i financijska podrška Unije za BiH.

Europska unija vidi potencijal u Hercegbosanskoj županiji u područjima zelene energije, poljoprivrede i turizma. Veleposlanik Sattler istaknuo je kako je Unija najveći investitor u BiH te pohvalio angažman vlasti Hercegbosanske županije u procesu pristupanja EU. Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin naglasio je da je Bosna i Hercegovina mjesto u Europskoj uniji te da će Vlada Hercegbosanske županije poduzeti sve korake kako bi se ubrzao taj proces.

Predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije Jozo Ćosić istaknuo je važnost izmjena Izbornog zakona BiH koje bi trebale osigurati transparentnost i integritet izbornog procesa. Održana je i posebna sjednica Skupštine Hercegbosanske županije na zahtjev Izaslanstva EU, te se razgovaralo o procesu pristupanja EU, strateškom razvoju zakonodavstva i politike, obvezama županijskih vlasti u tom procesu te o programiranju i financiranju projekata.

Održan je i sastanak predstavnika Službe za koordiniranje razvoja i integracije Ureda predsjednika Vlade Hercegbosanske županije s predstavnicima Izaslanstva Europske unije i savjetnicima specijalnog predstavnika EU kako bi se uskladile aktivnosti integriranja u Europsku uniju. Sve informacije dostupne su na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO