back to top

Posjeta Općini Posušje ambasadora Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, NJ. E. g. Olava Reinertsena

Ambasador Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, NJ. E. g. Olav Reinertsen, u društvu supruge, gospođe Gry Reinertsen, te gospodina Vedrana Šimunovića i gospođe Željke Vojinović, posjetio je Općinu Posušje gdje se susreo sa načelnikom Antom Begićem i savjetnikom Jozom Kolobarićem.

Po dolasku u BiH, ambasador Reinertsen je inicirao osnivanje Poslovne asocijacije Norveška – BiH (NBBA), predstavljajući dosadašnje aktivnosti Asocijacije i planove za budućnost.

Gospođa Gry Reinertsen i Vedran Šimunović kao članovi Odbora NBBA, zajedno sa asistenticom ambasadora, gospođom Željkom Vojinović, predstavili su Poslovnu Asocijaciju Norveška-BiH.

Načelnik Begić informisao je ambasadora Reinertsena o glavnim karakteristikama Općine Posušje, aktuelnim investicijama i budućim planovima, naglašavajući važnost povijesnih konteksta za razvoj Zapadne Hercegovine.

Ambasador Reinertsen je obilazio Zapadnu Hercegovinu i isticao njen poseban razvoj u poređenju sa drugim dijelovima BiH.

Za kraj sastanka, načelnik Begić je ambasadoru Reinertsenu poklonio dres i šal HŠK Posušje, znajući da je ambasador veliki ljubitelj nogometa i nedavno je prisustvovao utakmici HŠK Posušje – Zrinjski.

Atmosfera navijača i stadion Mokri Dolac posebno su impresionirali ambasadora Reinertsena.

Objava Ambasador Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, NJ. E. g. Olav Reinertsen posjetio Općinu Posušje pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO