back to top

Posjet veleposlanika Republike Slovenije N.J.E. Damijana Sedar Posušju

Slovenski veleposlanik u BiH N.J. E. Damijan Sedar i opunomoćeni ministar Marko Polajžer posjetili su danas općinu Posušje.

U zgradi općine susreli su se s načelnikom Antom Begićem, savjetnikom Jozom Kolobarićem i predstavnicima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH Milanom Sitarskim i Anamarijom Kovač.

Tijekom sastanka, domaćini su upoznali goste s ustrojstvom lokalne uprave, posebno s prirodnim resursima, gospodarskim aspektom i infrastrukturnim kapacitetima za privlačenje investitora. Razgovaralo se i o zaštiti okoliša, reciklaži sekundarnih sirovina te gradnji graničnog prijelaza.

Načelnik Begić zahvalio je gostima na razumijevanju za lokalne zajednice u BiH, nadajući se budućoj suradnji.

Veleposlanik Sedar je podržao put BiH prema EU te istaknuo važnost lokalne uprave za građane. Govorio je o mogućnostima suradnje s susjednim državama putem EU fondova.

Nakon sastanka, posjetili su Fondaciju Tehnološki park i novu osnovnu školu u Posušju, gdje su se upoznali s ulogom i razvojem tih institucija.

posjet veleposlanika republike slovenije n.j.e. damijana sedar posušju posjet veleposlanika republike slovenije n.j.e. damijana sedar posušju posjet veleposlanika republike slovenije n.j.e. damijana sedar posušju posjet veleposlanika republike slovenije n.j.e. damijana sedar posušju

Prvi put posjeta veleposlanika Republike Slovenije N.J. E. Damijana Sedara Posušju zabilježena je na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO