back to top

Polufinalni turnir za prvaka u BiH za košarkašice održat će se u Posušju

Polufinalni turnir za prvaka Bosne i Hercegovine u mladim kategorijama košarkašica održava se u Posušju u subotu i nedjelju, 1. i 2. lipnja. Posušje je domaćin za mlađe kadetkinje i juniorki.

Ženski košarkaški klub Posušje će odigrati po dvije utakmice u mlađekadetskoj i juniorskoj kategoriji. Ako postignu dobre rezultate i osvoje prva mjesta na turnirima, direktno će se plasirati na finalni turnir u Skenderiji u Sarajevu i osigurati državnu medalju”, rekli su iz kluba. Ovo će biti prilika da na domaćem terenu ostvare ovaj uspjeh.

U mlađekadetskoj konkurenciji, osim Posušja, učestvuju ekipa Play-off Sarajevo i ekipa Lider iz Gradiške. U juniorskoj konkurenciji, u Posušje dolaze ekipe Jedinstvo iz Tuzle i Orlovi iz Banja Luke. Turnir mlađekadetkinja je na rasporedu u subotu u gradskoj sportskoj dvorani, dok će se utakmice juniorskog tima odigrati u nedelju.

Ova sezona je bila najuspješnija za Ženski košarkaški klub Posušje. Mlađekadetkinje su osvojile srebro, juniorke također srebro, a kadetkinje zlato i postale prvakinje u konkurenciji koje je organizovao Košarkaški savez Herceg Bosne. Sve ove kategorije su ostvarile odličan plasman i izborile se za nastup na završnici prvenstva BiH koje započinje sa utakmicama.

polufinalni turnir za prvaka u bih za košarkašice održat će se u posušju
Polufinalni turnir za prvaka u BiH za košarkašice održat će se u Posušju

Objava Posušje je domaćin polufinalnog turnira za prvaka u BiH za košarkašice prvi put se pojavila na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO