back to top

Počinje prijavljivanje za upis na Univerzitetu u Mostaru – Primamo 4.569 novih studenata

U novoj akademskoj 2024./2025. godini, Sveučilište u Mostaru prima 4569 novih studenata. Od toga, 147 su redovitih studenata s potporom ministarstva, 2401 redovitih s plaćanjem, 584 redovitih stranih studenata s plaćanjem, 730 izvanrednih, 617 izvanrednih stranih studenata i 60 studenata na daljinu zbog novih diplomskih studija na daljinu.

Početak 24. lipnja

Prijave za upis studenata u akademsku 2024./2025. godinu na svim ustrojbenim jedinicama Sveučilišta u Mostaru počinju 24. lipnja i traju do 5. srpnja.

Elektronički upisi su omogućeni, gdje zainteresirani pristupnici mogu podnijeti svoje prijave putem Informacijskog sustava sveučilišta na upisi.sum.ba ili na odgovarajućoj ustrojbenoj jedinici. Evaluacija prijava i razredbeni postupak će se provoditi od 8. srpnja do 12. srpnja 2024. godine, a potrebna dokumentacija mora se dostaviti prije početka nove akademske godine.

Integracija sa sustavom eduID je ključna prednost elektroničkog upisa, olakšavajući prijenos informacija za upis na fakultete iz matičnih knjiga. Upis na fakultete će biti brži i jednostavniji za one koji već koriste eduID, ističu iz Sveučilišta u Mostaru.

E-upis

Prvi upisni rok za I. godinu studija traje od 8. srpnja do 19. srpnja 2024. godine, a prihvatit će se na temelju rezultata razredbenog postupka. Pristupnici koji koriste informacijski sustav sveučilišta (e-upis) moraju priložiti potrebnu dokumentaciju u originalu ili ovjerenoj preslici.

Na Sveučilištu su raspisani natječaji za različite studijske programe na fakultetima u Posavini i Središnjoj Bosni. Sve informacije o upisima mogu se pronaći na web stranici www.sum.ba.

Post Počinju prijave za upis na Sveučilište u Mostaru – Prima se 4.569 novih studenata je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO