back to top

Počela isplata poljoprivrednih podsticaja u FBiH

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćilo je da su u toku obrada zahtjeva pristiglih iz županijskih ministarstava za proizvodnje iz IV kvartala prethodne godine.

Ministarstvo naglašava da nastavlja sa obradom zahtjeva i nakon završetka procedura ih dostavlja Federalnom ministarstvu finansija radi isplate krajnjim korisnicima.

“Prošle sedmice Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva izdalo je naloge za isplatu sredstava krajnjim korisnicima u iznosu od 5,8 miliona KM, a Federalno ministarstvo finansija je uplatilo navedeni iznos. Do kraja ove sedmice očekuje se dodatna uplata od 1,2 miliona KM, što znači da bi poljoprivredni proizvođači trebali imati ukupno sedam miliona KM na svojim računima kao podršku za prijavljene proizvodnje iz IV kvartala”, izjavio je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić.

U Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva službenici rade na unosu podataka u trezorsku aplikaciju s ciljem ubrzanja isplate novčanih sredstava poljoprivrednim proizvođačima za proizvodnje iz IV kvartala, u kojima je najviše zastupljena proizvodnja mlijeka, saopćeno je iz Ministarstva putem Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Objava Počela isplata poljoprivrednih poticaja u FBiH prvi put se pojavila na stranici Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO